OKG

Årets underhållsavställning på O3

Pressmeddelande den 24 augusti 2018

Efter en driftsäsong med stabil produktion är det åter dags för den årliga underhållsavställningen på Oskarshamn 3 (O3). Nu väntar 26 intensiva dygn med säkerhet och kvalitet i fokus för att säkra stabila elleveranser fram till revisonsavställningen 2019.

På torsdagen den 23 augusti lämnade O3 yttre nät, för att påbörja årets underhållsavställning som kommer att pågå i 26 dygn. Anläggningen planeras åter vara i drift den 18 september. Det är en kort revision med många inplanerade arbeten som ska utföras på ett kvalitativt sätt så att krav gällande säkerhet, arbetsmiljö och produktion uppnås.

Förutom det sedvanliga bränslebytet, diverse underhållsarbeten och provningar kommer ett stort antal större arbeten och provningar att genomföras. Bland annat avsyning och provning i reaktortanken med provning av stödben till moderatortankstativet. Man ska även byta plåten i turbinens mellanöverhettare och kylvattenkanalerna ska dräneras för inspektion.

Med ett stort antal entreprenörer på plats under revisionen är säkerheten i främsta fokus. En förutsättning för att trygga arbetsmiljön och anläggningssäkerheten är att i alla lägen ta fullt ansvar för kvaliteten i eget arbete.

– Säkerhet går alltid före tidsplan- och genom att följa en välgrundad planering har vi goda förutsättningar att genomföra arbeten säkert och kvalitetsmässigt, säger Mats Ekblad, produktionschef O3.

För information om eventuella förändringar hänvisas till nordiska elbörsens hemsida, nordpoolgroup.com. Du kan dessutom alltid läsa om senast aktuell produktion via vår sida Produktionsinformation.

Presskontakt

Mats Ekblad

Produktionschef O3

Telefon: 0491-78 87 15

Kommunikation & Samhällskontakt

Presstjänst

E-post: info@okg.uniper.energy

Telefon: 0491-78 75 50

Sidan uppdaterad den 24 augusti 2018