OKG

Filmbank

Hur fungerar haverifiltret på en kärnkraftsreaktor? Hur gammal är OKGs äldsta reaktor? Här hittar du informationsfilmer gällande vår verksamhet!

 • Energy Forum 2016 - en succé!

  Energy Forum är ett koncept med syfte att öka teknikintresset hos elever i årskurs fem för att kunna möta den lokala industrins framtida rekryteringsbehov. I konceptet ingår Energi för barn; ett studiebesök på OKG, och frågetävlingen Energi i femman.

  Visa förhandsgranskning
 • Inspiridéum och OKG Colorsplash

  Som en del av Framtidsdagarna och OKGs 50-årsjubileum arrangerades Inspiridéum 2015 den 18-19 september. Tusentals besökare hade hittat till Stadsparken för att pyssla, måla, inspireras och springa det färgglada loppet OKG Colorsplash!

  Visa förhandsgranskning
 • Kalle Hopp - en idrottsskola för alla

  OKG tog initiativet att starta verksamheten Kalle Hopp, som gör att barn i Oskarshamns kommun kan prova på en mängd olika fritidsaktiviteter under ett läsår för en billig penning. I filmen berättar Annika Carlsson, informatör på OKG, om OKGs engagemang.

  Visa förhandsgranskning
 • OKG – ett stycke industrihistoria

  Den här filmen handlar om OKGs historia; hur allt började en gång i tiden, varför kärnkraft byggdes i Oskarshamn och i Sverige samt på vilka sätt OKG har varit med och skrivit industrihistoria.

  Visa förhandsgranskning
 • Moderniseringen av Oskarshamn 2

  Moderniseringen av O2 skapar mervärde för samhälle och klimat. Det stora projektet är indelat i etapper och avslutas med en effekthöjning. Denna film presenterar projektet i koncentrat och ger en framåtblick.

  Visa förhandsgranskning
 • RAMA-filter

  Effektiv filtrering lindrar konsekvenserna om olyckan är framme.

  Visa förhandsgranskning
 • Moderniseringen av Oskarshamn 3

  Den här filmen handlar om moderniseringen av Oskarshamn 3 och dess väg till världens största kokvattenreaktor.

  Visa förhandsgranskning
 • O1 - 40 år

  Den 18 maj 1972 invigdes Sveriges första kommersiella reaktor - O1. 2012 var det därmed 40-årsjubileum för Oskarshamn 1.

  Visa förhandsgranskning
 • Tunga lyft på O2

  Med anledning av den stora moderniseringen på O2 har ett antal tunga lyft utförts i turbinhallen. Varav de tyngsta har omfattat precisionslyft på 158 ton!

  Visa förhandsgranskning
Sidan granskad den 18 juli 2016