OKG

Nyheter och pressmeddelanden

 • O1 levererar på full effekt efter framgångsrika åtgärder

  Pressmeddelande den 10 april 2017

  Efter ett kort driftuppehåll återstartades Oskarshamn 1 (O1) lördagen den 8 april. God samordning och fina insatser från medarbetarna gör att anläggningen åter står i samhällets tjänst och levererar klimateffektiv baskraft på full effekt till de svenska hushållen och industrin.

 • O1s återstart avbruten

  Pressmeddelande den 7 april 2017

  Efter ett kortare driftuppehåll kunde Oskarshamn 1 (O1) leverera el under fredagsmorgonen efter framgångsrika åtgärder av ett vattenläckage. På grund av ett vattenläckage i ett annat system i den konventionella turbinanläggningen fick dock återstarten avbrytas.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 31 mars 2017

  Mars månads nummer av OKGs personaltidning belyser det goda medarbetarskapet bland annat genom att ta ett helhetsgrepp kring våra gemensamma värderingar och genom att lyfta upp satsningen på att utveckla effektiva team på OKG.

 • Planerat driftuppehåll på O1 nästa vecka

  Pressmeddelande den 30 mars 2017

  På grund av åtgärder av ett vattenläckage i den konventionella turbinanläggningen planeras ett kort driftuppehåll på Oskarshamn 1 (O1) nästa vecka.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten!

  Nyhet den 27 januari 2017

  Nu finns ett nytt nummer av OKGs personaltidning Kärnpunkten utgivet! Det här numret tar bland annat upp vad kommunikativt ledarskap är, en årskrönika över 2016 och VD Johan Dashts tankar på hur OKG ska möta kommande utmaningar under 2017.

 • OKG 2016 – rekord och reduktion

  Pressmeddelande den 9 januari 2017

  2016 blev ett ytterligheternas år för OKG. Oskarshamn 3 svarade för ett nytt produktionsrekord. För första gången under ett och samma kalenderår levererades mer än 10 miljarder kilowattimmar el till nytta för samhället. Samtidigt inleddes anpassningen till en verksamhet där två av de tre reaktorerna vid företaget avvecklas. Den reducerade omfattningen innebar att 500 arbetstillfällen försvann redan under fjolåret.

 • Milstolpe nådd i avvecklingsarbetet på OKG

  Pressmeddelande den 3 januari 2017

  Den 19 december, signerade OKGs VD Johan Dasht det första kontraktet för avvecklingen av Oskarshamn 1 (O1) och Oskarshamn 2 (O2) med General Electric Hitachi (GE-H) och en milstolpe i avvecklingsarbetet är därmed nådd.