OKG

Nyheter och pressmeddelanden

 • 2017 – en brytpunkt i OKGs företagshistoria

  Pressmeddelande den 16 januari 2018

  2017 blev ett av de bättre produktionsåren för Oskarshamn 3 (O3) även om leveranserna inte nådde upp till föregående års rekordnotering. Under året konkretiserades också arbetet med att realisera besluten att avveckla såväl Oskarshamn 1 (O1) som Oskarshamn 2 (O2). 2017 kom därmed att utgöra en konkret brytpunkt i företagets historia.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 15 december 2017

  Årets sista nummer av OKGs personaltidning Kärnpunkten innehåller bland annat ett hyllningsuppslag till Oskarshamn 2 (O2), som nu tar nästa steg i avvecklingen.

 • Milstolpe nådd i avvecklingsförberedelserna för O2

  Pressmeddelande den 14 december 2017

  Oskarshamn 2 (O2) är sedan i somras tömd på bestrålat bränsle. Ännu en viktig milstople i avvecklingsförberedelserna nåddes fredagen den 8 december när det sista, färska bränslet från bränslebassängen på O2 transporterades till Oskarshamn 3 (O3) där det ska byggas om och så småningom användas.

 • OKG väljer lokal leverantör i avvecklingsarbetet

  Pressmeddelande den 8 december 2017

  Inom ramen för avvecklingen av O1 och O2 har OKG i dagarna tecknat ett avtal med Damen Oskarshamnsvarvet. Detta innebär en lokal tillverkning av de ståltankar som ska användas för förvaring av de reaktordelar som kapas ned i mindre bitar.

 • Oskarshamn 3 producerar igen efter kortstopp

  Pressmeddelande den 30 november 2017

  Oskarhamn 3 (O3) producerar återigen klimateffektiv baskraft. Detta efter ett kortare produktionsstopp under 9 dygn för byte av ett skadat bränsleelement.

 • OKG åtgärdar skadat bränsle innan vinterkylan

  Pressmeddelande den 17 november 2017

  På söndag den 19 november stoppas produktionen på Oskarshamn 3 (O3) för åtgärd av en bränsleskada.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 27 oktober 2017

  De senaste veckorna har medarbetarna på OKG haft flera anledningar att fira, något vi tar fasta på i oktobernumret av personaltidningen Kärnpunkten.

 • Årets underhållsavställning vid Oskarshamn 3 avslutad

  Pressmeddelande den 24 oktober 2017

  Inom kort levererar Oskarshamn 3 (O3) åter klimateffektiv och trygg baskraft med full effekt. Efter måndagsmorgonens inkoppling på elnätet pågår för närvarande effektuppgång efter en nästan två månader lång underhållsavställning.

 • Oskarshamn 3 renast i världen

  Nyhet den 9 oktober 2017

  Jämfört med alla världens övriga kokvattenreaktorer ståtar Oskarshamn 3 för närvarande med den bästa radiologiska statusen. Det framgår av internationell statistik baserad på mätvärden som registreras på rullande treårsbasis.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 25 augusti 2017

  I detta nummer av Kärnpunkten intervjuas VD Johan Dasht om den nya fasen i OKGs omställning och hur OKG nu formas för att motsvara egna och omvärldens krav och förväntningar. Dessutom får vi en inblick i ett av de stora arbetena under pågående revision på O3; Sveriges största generatorbrytare ska bytas ut.

Visa fler