OKG

Nyheter och pressmeddelanden

 • 24 dagars underhållsstopp efter 322 dagars drift

  Pressmeddelande den 30 augusti 2019

  Efter en driftsäsong med rekordhög leveransförmåga är det åter dags för det årliga underhållsstoppet på Oskarshamn 3 (O3). Nu väntar 24 intensiva dygn med säkerhet och kvalitet i fokus för att säkra stabila elleveranser fram till underhållsavställningen 2020.

 • Senaste numret av Kärnpunkten är här

  Nyhet den 30 augusti 2019

  Är det inte konstigt hur vissa månader har en tendens att försvinna förbi mycket snabbare än andra? Sommarmånaderna känns ibland som om de går dubbelt så fort som övriga månader. Förhoppningsvis har det ändå varit en skön sommar och ledighet, med tillfälle till att ladda batterierna.

 • Högt betyg för OKG från SSM

  Pressmeddelande den 19 juni 2019

  Strålsäkerhetsmyndigheten har i en samlad bedömning konstaterat att OKG hanterat pågående omställning väl och sett god framdrift inom flera områden, såsom inom underhåll och beredskap för haverihantering.

 • Maj-numret av Kärnpunkten är här!

  Nyhet den 24 maj 2019

  Sommaren står och knackar på dörren och det är nog många som ser fram emot en lång och härlig sommar! Innan det är dags för semester kanske man dock har en liten stund över och kan passa på att läsa detta nummer av Kärnpunkten.

 • Omorganisation fullbordar OKGs omställning

  Pressmeddelande den 7 maj 2019

  När en planerad omorganisation på OKG realiseras den 1 oktober i år uppstår en övertalighet i organisationen. Företaget och tjänstemannafacken har kommit överens om att övertaligheten till största delen hanteras genom frivilliga överenskommelser om att lämna företaget. På sikt kommer OKG-organisationen således att bestå av omkring 570 medarbetare med uppgift att säkert och effektivt leverera klimateffektiv el från O3 och samtidigt genomföra en radiologisk nedmontering och rivning av O1 och O2.

 • Mars-numret av Kärnpunkten är nu här

  Nyhet den 29 mars 2019

  Våren börjar så smått göra sig påmind utanför våra fönster, men ännu vågar vi väl inte ropa hej och tro att vintern helt är förbi. I väntan på värmen kan du gärna läsa detta nummer av Kärnpunkten!

 • Varsel och nyrekryteringar när OKG rustar för framtiden

  Pressmeddelande den 13 mars 2019

  I en slutgiltig anpassning av OKG-organisationen till de förändrade förutsättningar som beslutades 2015 konstateras ett behov av såväl nyrekryteringar som varsel om uppsägningar av ett trettiotal tjänster.

 • Ändamålsenlig och långsiktig verksamhet vid OKG

  Nyhet den 5 februari 2019

  Strålsäkerhetsmyndigheten har nyligen avslutat granskningarna av två omfattande OKG-redovisningar. I bägge fallen har myndigheten bedömt att dessa bekräftar OKG-organisationens förmåga att långsiktigt bedriva verksamheten på ett strålsäkert vis.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 25 januari 2019

  Nytt år och nya möjligheter brukar det ju heta såhär i januari månad och för Kärnpunkten är det inget undantag - nu har Kärnpunkten nypremiär som en renodlad digital tidning!

 • Milstolpe i nedmonteringen av Oskarshamn 2

  Nyhet den 22 januari 2019

  Nyligen avslutades arbetena med att kapa sönder de komponenter som demonterats ur reaktortanken på Oskarshamn 2. Därmed har ännu milstolpe passerats i den radiologiska nedmonteringen av anläggningen.

Visa fler