OKG

Nyheter och pressmeddelanden

 • OKG framtidssatsar – investeringar och traineer

  Nyhet den 6 november 2019

  Under 2020 genomför OKG en mångmiljoninvestering för ytterligare förhöjd säkerhet. Under samma år utses flera nyrekryterade medarbetare att ingå i ett branschgemensamt traineeprogram. Företeelser som var och en på sitt sätt indikerar den framtidstro som idag präglar OKG.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 25 oktober 2019

  Sedan en knapp månad tillbaka är en ny OKG-organisation sjösatt. Därmed kan vi sätta punkt för den omställningsprocess som inleddes med inriktningsbesluten att stänga Oskarshamn 1 och Oskarshamn 2 för drygt fyra år sedan. I detta nummer av Kärnpunkten får du läsa mer om den utmanande resa som OKG genomfört de senaste åren, och hur vi nu blickar framåt.

 • OKG föryngrar genom branschgemensamt traineeprogram

  Nyhet den 21 oktober 2019

  OKGs satsningar för kommande generationer känner inga gränser. Inte nog med att de fossilfria elleveranserna ska kunna medverka till att motverka den globala uppvärmningen. Företaget söker nu dessutom nya och unga medarbetare som kan ingå i ett branschgemensamt traineeprogram.

 • Omställningen fullbordad – OKG rekryterar igen

  Pressmeddelande den 18 oktober 2019

  Enbart under kommande vinter behöver OKG rekrytera tjugotalet nya medarbetare. Efter fyra års intensivt arbete har en nödvändig förändring av verksamhet och organisation fullbordats. Därmed har företaget siktet helt inställt på att trygga samhällets behov av fossilfria elleveranser samtidigt som organisationen på ett säkert och effektivt vis sluter livscykeln för de produktionsanläggningar som stängts ned.

 • Återvinning av lågaktivt avfall – avtal signerat

  Nyhet den 11 oktober 2019

  Under det kommande decenniet planerar OKG att radiologiskt nedmontera de två anläggningarna Oskarshamn 1 och Oskarshamn 2. Målet är självklart att återvinna så mycket som möjligt av materialet och i veckan har ett avtal tecknats som ska hjälpa till att möjliggöra detta.

 • Oskarshamn 3 i drift efter årlig underhållsavställning

  Pressmeddelande den 26 september 2019

  Inom kort planeras Oskarshamn 3 (O3) åter igen leverera fossilfri och trygg baskraft med full effekt. För närvarande pågår effektuppgång efter den drygt tre veckor långa underhållsavställningen.

 • En fungerande lösning på världens största problem

  Nyhet den 19 september 2019

  Klimathotet i världen har länge varit en omdiskuterad fråga, och genom åren har man angripit frågan utifrån olika synvinklar. I våras släpptes boken ”Klimatnyckeln” som har kallats för den viktigaste boken om klimatförändringar sedan ”En obekväm sanning”.

 • 24 dagars underhållsstopp efter 322 dagars drift

  Pressmeddelande den 30 augusti 2019

  Efter en driftsäsong med rekordhög leveransförmåga är det åter dags för det årliga underhållsstoppet på Oskarshamn 3 (O3). Nu väntar 24 intensiva dygn med säkerhet och kvalitet i fokus för att säkra stabila elleveranser fram till underhållsavställningen 2020.

 • Senaste numret av Kärnpunkten är här

  Nyhet den 30 augusti 2019

  Är det inte konstigt hur vissa månader har en tendens att försvinna förbi mycket snabbare än andra? Sommarmånaderna känns ibland som om de går dubbelt så fort som övriga månader. Förhoppningsvis har det ändå varit en skön sommar och ledighet, med tillfälle till att ladda batterierna.

 • Högt betyg för OKG från SSM

  Pressmeddelande den 19 juni 2019

  Strålsäkerhetsmyndigheten har i en samlad bedömning konstaterat att OKG hanterat pågående omställning väl och sett god framdrift inom flera områden, såsom inom underhåll och beredskap för haverihantering.

 • Maj-numret av Kärnpunkten är här!

  Nyhet den 24 maj 2019

  Sommaren står och knackar på dörren och det är nog många som ser fram emot en lång och härlig sommar! Innan det är dags för semester kanske man dock har en liten stund över och kan passa på att läsa detta nummer av Kärnpunkten.

 • Omorganisation fullbordar OKGs omställning

  Pressmeddelande den 7 maj 2019

  När en planerad omorganisation på OKG realiseras den 1 oktober i år uppstår en övertalighet i organisationen. Företaget och tjänstemannafacken har kommit överens om att övertaligheten till största delen hanteras genom frivilliga överenskommelser om att lämna företaget. På sikt kommer OKG-organisationen således att bestå av omkring 570 medarbetare med uppgift att säkert och effektivt leverera klimateffektiv el från O3 och samtidigt genomföra en radiologisk nedmontering och rivning av O1 och O2.

 • Mars-numret av Kärnpunkten är nu här

  Nyhet den 29 mars 2019

  Våren börjar så smått göra sig påmind utanför våra fönster, men ännu vågar vi väl inte ropa hej och tro att vintern helt är förbi. I väntan på värmen kan du gärna läsa detta nummer av Kärnpunkten!

 • Varsel och nyrekryteringar när OKG rustar för framtiden

  Pressmeddelande den 13 mars 2019

  I en slutgiltig anpassning av OKG-organisationen till de förändrade förutsättningar som beslutades 2015 konstateras ett behov av såväl nyrekryteringar som varsel om uppsägningar av ett trettiotal tjänster.

 • Ändamålsenlig och långsiktig verksamhet vid OKG

  Nyhet den 5 februari 2019

  Strålsäkerhetsmyndigheten har nyligen avslutat granskningarna av två omfattande OKG-redovisningar. I bägge fallen har myndigheten bedömt att dessa bekräftar OKG-organisationens förmåga att långsiktigt bedriva verksamheten på ett strålsäkert vis.

 • Nytt nummer av Kärnpunkten

  Nyhet den 25 januari 2019

  Nytt år och nya möjligheter brukar det ju heta såhär i januari månad och för Kärnpunkten är det inget undantag - nu har Kärnpunkten nypremiär som en renodlad digital tidning!

 • Milstolpe i nedmonteringen av Oskarshamn 2

  Nyhet den 22 januari 2019

  Nyligen avslutades arbetena med att kapa sönder de komponenter som demonterats ur reaktortanken på Oskarshamn 2. Därmed har ännu milstolpe passerats i den radiologiska nedmonteringen av anläggningen.

 • 2018 – nytt rekordår för Oskarshamn 3

  Pressmeddelande den 7 januari 2019

  2018 blev det hittills bästa produktionsåret för Oskarshamn 3 (O3). Även anläggningarna som ska monteras ned och rivas, Oskarshamn 1 och 2, nådde historiska milstolpar när den sista transportbehållaren med använt bränsle lämnade O1 och första kapningen av interna delar på O2 inleddes.