OKG

Senaste numret av Kärnpunkten är här

Publicerad 2019-08-30 08:12

Är det inte konstigt hur vissa månader har en tendens att försvinna förbi mycket snabbare än andra? Sommarmånaderna känns ibland som om de går dubbelt så fort som övriga månader. Förhoppningsvis har det ändå varit en skön sommar och ledighet, med tillfälle till att ladda batterierna.

Och laddade batterier kan vara bra att ha när vi nu inleder årets underhållsstopp på Oskarshamn 3. Årets stopp är ganska kort sett till antal dagar, men likaväl är det viktigt att arbetet genomförs på ett säkert sätt. För att på ett enkelt och snabbt sätt nå ut med viktig information till såväl egna medarbetare som entreprenörer släpptes förra året en OKG-app. På sidorna 16-17 kan du läsa om de förbättringar som gjorts i den nya versionen i år.

Om du inte har fått nog av att läsa böcker under sommaren har vi på sidorna 18-19 ett boktips till dig. Klimatnyckeln är skriven av två professorer och den behandlar frågor gällande bland annat varför vi är i behov av kärnkraftsproducerad elproduktion samt slår hål på en rad myter kring kärnkraften och dess risker.

På sidorna 10-11 får du en statusuppdatering gällande avvecklingen på OKG. För även om det har varit sommar och semestertider så fortsätter det att hända saker inom det området, och förberedelserna är i full gång inför den storskaliga nedmonteringen som startar nästa år.

Trevlig läsning!

 

Läs det senaste numret av Kärnpunkten i bläddringsbart format

Läs det senaste numret av Kärnpunkten i pdf-format

Läs tidigare nummer av Kärnpunkten

Sidan uppdaterad den 30 augusti 2019